Översikt - alla nyheter

 • Stopp för in- och utflyttar i andelar och likvid inför årsskiftet

  Våra nyheter 2021-11-17

  För att undvika att det över årsskiftet inte ligger flyttuppdrag som ej är färdigställda, vilket kan medföra att ofullständiga uppgifter skickas till kund och till Skatteverket, inför vi årligen ett flyttstopp i december. Flyttanmälningarna tas dock emot som vanligt under denna period men hanteringen av dem återupptas enligt nedan datum.

 • Ge bort en gåva som uppskattas mer för varje år som går

  2021-11-10

  Julklappar med leksaker och prylar i all ära men om du vill ge bort en gåva som bara blir roligare med tiden så är ett fondsparande en bättre idé. Med vår tjänst "Spara som gåva" kan du starta ett månadssparande eller Swisha en engångsinsättning till någon annan, kanske ditt barn eller barnbarn, eller någon annan du tycker om.

 • Stark återhämtning i oktober efter den sura septembermånaden

  2021-11-10

  Börserna har under oktober återhämtat sig rejält sedan nedgångarna i september. Stockholmsbörsens breda index, OMX Stockholm GI steg med 5 procent under månaden. I USA steg indexen S&P 500 och Nasdaq med cirka 7 procent vardera.

 • Fler väljer hållbara fonder

  2021-10-11

  36 procent av spararna säger att det har valt en fond för att den är hållbar, en ökning på 4 procent sedan förra året, det visar en undersökning genomförd i maj i år av Kantar Sifo Prospera på uppdrag av Fondbolagens förening.

 • Dystert på börsen under september

  2021-10-11

  Den svenska börsen har under september tappat i värde. Indexet OMXS30 sjönk med nästan 4 procent och det breda indexet OMXSGI tappade strax över 6 procent.

 • Billigt är bra, men är fonden med lägst avgift alltid bäst?

  2021-09-07

  Ja billigt är bra, men hur är det nu med fonder och dess avgifter, är billigt alltid bäst? Hur stor roll spelar avgiften för din framtida avkastning? Det har under många år skrivits och talats mycket om vikten av att inte betala för mycket i förvaltningsavgift för sina fonder. Det håller vi med om, att betala för mycket är aldrig bra, oavsett vad det handlar om. Men när det handlar om fonder så är det lite svårare än så, detta då det väldigt sällan finns två exakt lika fonder att välja mellan, där endast avgiften skiljer.

 • Glädjeskutt för svenska ekonomin under det tredje kvartalet

  2021-09-07

  Den svenska börsen har under augusti inte varit lika självklart uppåt som vi är vana med. Det breda stockholmsindexet OMXSPI steg dock ändå med 0,75 procent men storbolagsindexet OMXS30 sjönk med -0,79 procent. Sedan 1 januari 2019 har OMXSPI gett positiv avkastning under 27 av de senaste 32 månaderna. Det är ett otroligt facit vilket gör att stockholmsbörsen ligger i absoluta topp bland världens börser. Senast indexet hade en negativ månad var oktober 2020. Hittills under 2021 är indexet upp med nästan 29 procent att jämföra med det amerikanska indexet S&P 500 som under samma period är upp 22 procent och europaindexet Euronext 100 som är upp 18 procent.

 • Avtagande tillväxt och avtrappning av Riksbankens stödköp

  2021-08-11

  Den svenska börsen har under juli månad varit ovanligt volatil med ganska stora svängningar. Ofta ser vi relativt små rörelser under somrarna, men denna månad steg storbolagsindexet OMXS30 med 4,7 procent och breda indexet OMX SPI steg med hela 7,4 procent. I USA steg indexen Nasdaq och Dow Jones 1,16 respektive 1,25 procent samt i Storbritannien sjönk det breda FTSE 100 med cirka 1,3 procent.

 • Sommarledigheten är ett gyllene tillfälle att se över ditt sparade

  2021-07-09

  Sommaren är här med lata dagar i hängmattan, sommaren är även en tid då börsen oftast är ”lite lugnare”. Det är alltså ett ypperligt tillfälle att ta några minuter att se över sitt sparande och göra eventuella förändringar. Vi har gjort en checklista på fyra punkter du kan tänka på:

 • Fondkommentar juni - Historiskt starkt halvår på börsen

  2021-07-09

  Juni månad är nu slut och vi kan i och med det summera årets första halva. Man kan klart konstatera att den svenska börsen har gått på högvarv och att detta halvår går till historien som ett av starkaste någonsin. Indexet OMXS30 stängde månaden, som svängde ganska mycket, på plus 0,95 procent. Halvårsavkastningen summeras till hela 20,72 procent. Det globala indexet MSCI World har under samma period avkastat cirka 12 procent.

 

Arkiv

Visa nyheter från