Översikt - alla nyheter

 • Fortsatt ränte- och inflationsoro skapar lågtryck på börserna

  2022-06-13

  Under inledningen av maj sjönk börsen kraftigt och på bara 6 handelsdagar tappade breda stockholmsindex 9 hela procent. Lyckligtvis återhämtade det sig nästan lika snabbt och när månaden stängdes var det på minus 1,5 procent. Globalindexet MSCI World hade en lugnare resa och var som mest ned 4 procent och stängde månaden på noll.

 • Så påverkas beskattning av ISK med anledning av stigande räntor

  2022-05-09

  Den senaste tiden har marknadsräntorna ökat kraftigt och ligger nu på de högsta nivåerna sedan 2014. Detta påverkar hur din ISK beskattas då skatteberäkningen utgår från statslåneräntan. När börserna dessutom faller som de hittills gjort i år så blir det lite extra kännbart eftersom man på ett ISK, till skillnad från exempelvis fonddepå, betalar skatt oavsett om man gjort vinst eller förlust. Om räntorna fortsätter att stiga så finns det risk att skatten du betalar för din ISK fördubblas eller mer.

 • Fortsatta börsnedgångar under april

  2022-05-09

  Breda Stockholmsindexet OMX Stockholm PI fortsatte nedåt även i april och sjönk med ytterligare 4,7 procent och har totalt fallit med 18,5 procent sedan årsskiftet.

 • Så påverkar inflationen och räntehöjningar ditt sparande

  2022-04-07

  Det talas mycket om ökad inflation och räntehöjningar just nu. Hur påverkar dessa faktorer börsen och i slutändan ditt fondsparande?

 • Återhämtning på flera börser under mars

  2022-04-07

  Flertalet börser har återhämtat sig något under mars efter nedgångarna som kom till följd av att Putin beordrat sina trupper att invadera Ukraina. Kriget i sig verkar inte se ut att ta slut eller lugna ner sig nämnvärt inom närtid, men börserna brukar ha en tendens att frånse krigets hemskheter, och istället fokusera framåt.

 • Handelsinformation kring fonder med exponering mot Ryssland & Östeuropa

  Våra nyheter 2022-03-28

  Med anledning av kriget i Ukraina samt de stora sanktioner som riktats mot Ryssland så har flera fondbolag med exponering mot Ryssland och Östeuropa fortsatt svårt att genomföra sina transaktioner.

 • Hur ska man tänka kring sparande i oroliga tider?

  2022-03-07

  Oroligheterna i världen och händelseutvecklingen i Ukraina har skapat stor osäkerhet på världens finansmarknader. Börserna var redan innan Rysslands invasion av Ukraina kraftigt nedåt, och den eskalerande situationen gör det än värre. I tider av oro dyker det såklart upp många frågor om hur man ska agera kring sitt fondsparande och det enkla svaret är att det inte finns något facit för hur man ska agera eller hur utvecklingen framåt kommer att bli. Faktum är att det är svårt att egentligen göra någonting mitt i ett läge som detta. Det generella rådet är att alltid ha en bra riskspridning och en bra kontroll på sin risknivå i sitt sparande.

 • När Putin tog kriget till Europa

  2022-03-07

  Den 24 februari vaknade vi till de fasansfulla nyheterna av att Vladimir Putin hade valt kriget före diplomatin. Vi var nog alla medvetna om att den väpnade konflikt som pågått sedan 2014 såg ut att förvärras dag för dag, men att Ryssland skulle inleda en fullskalig invasion av i stort sett hela Ukraina var nog oväntat för de flesta av oss. Våra tankar går till hela det Ukrainska folket samt de som drabbats i närområdet.

 • Kraftigt nedåt på stockholmsbörsen under januari

  2022-02-15

  Årets första månad blev en dyster historia på börsen och den svenska börsen placerade sig i bottenskiktet av världens börser. Breda Stockholmsindexet OMXSGI backade med ca 11 procent medans USA:s S&P 500 backade med ca 5 procent. Att Sverige placerar sig i botten är kanske ingen stor överraskning med tanke på den kraftiga uppgång som 2021 bjöd på. När volatiliteten och stökigare börstider slår till så brukar det som rusat kraftigt få sig en hårdare smäll.

 • Så når du ditt sparmål

  2022-01-12

  Nytt år och nya möjligheter, dags att komma igång med ditt fondsparande? Här kommer våra bästa tips för ett långsiktigt och lönsamt sparande.

 

Arkiv

Visa nyheter från